Formula Magistral per fer les famoses Olives de Cal Fifot. Aquí va la recepta:
Collir les aulives quan la majoria canvien de color.
Cal posar-les en un recipient, en remull i canviar l'aigua diàriament durant nou dies.
Preparar l'aigua salada: Millor aigua de garrafa poc mineralitzada. Es tracta de fer una solució d'aigua i sal. Per saber la mesura es posa un ou fresc a la solució. Aneu posant sal i remeneu fins que l'ou suri. Llavors ja no cal tirar més sal.
Poseu una barreja personal de romaní, sajolida i farigola als pots, poseu les olives i ompliu fins a dalt. Tanqueu i i que quedin hermètics. Proveu si voleu de posar-hi alls o altres aromàtiques. Sigueu creatius en aquest punt.
I a esperar, un cop al mes remeneu els pots perquè les aromes es barregin.
Depenent del tipus d'olives potser per Reis ja en podreu menjar. És qüestió d'obrir un pot i provar-les. No us espanteu si surt gas a l'obrir el pot, és normal pel procés de fermentació.
Vinga, no us faci por, segur que us quedaran delicioses !!
Aquest bloc preten ser un diari del que fem al llarg d'aquest curs. A l'hora, volem recollir recursos, enllaços, documents que ens poden ajudar a engegar un hort ecològic a l'escola. I sobretot, volem animar-vos a perdre la por, a llençar-vos a l'hort. "L'únic home que no s'equivoca és el que mai no fa res" J.W. Goethe Frase extreta del llibre "L'hort escolar ecològic" de la Montse Escutia
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada